Kiimassuon jätekeskus
kuormien vastaanotto

Avoinna tänään –

 
 
Blogi | Kasalla

Blogi | Kasalla

14.02.2019

Nautitaan tästä hetkestä!


Viime vuonna ei tarvinnut murehtia mustasta joulusta – lunta saatiin koko maahan! Joulupukille heittämäni toive muuten toteutui ja Madventuresista tuttujen Riku Rantalan ja Tuomas ”Tunna” Milonoffin selviytymisoppaan vinkit tulivat tutuksi lomani aikana. Olikin mielenkiintoista huomata, että Finnairin lomalennolla lähes joka perheessä joku luki selviytymisopasta, johtajuuskäsikirjaa tai vuorovaikutustaitoja käsittelevää kirjaa. Tähän on tultu - johtaminen, työkaverien ja verkoston ymmärtäminen ja oma käyttäytyminen ja sen taustat kiinnostavat tämän päivän työntekijää.  Otin myös paljon mielipiteitä jakaneen Thomas Eriksonin ”Idiootit ympärilläni” -kirjan mukaan lomareissulleni. Kirjassa kerrotaan erilaisista käyttäytymismalleista ja siitä, miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aallonpituudelle. Helppoa se ei ole, mutta onneksi ongelmaan on tartuttu ja tietoa on saatavilla.

Vuorovaikutustaidot ja organisaation johtaminen tulevat entistä keskeisempään rooliin toimintamme laajentuessa. Olemme investoineet Tarasten Kiertotalousalue Oy:öön Tampereen Tarastenjärvellä, jonne on tarkoitus kehittää nykyaikainen ja laadukas kiertotalousalue kasvavan Tampereen kaupungin läheisyyteen. Tulevaisuudessa Erityisjäte hyödyntää alueella jätemateriaalien käsittelyosaamistaan ja tavoittelee materiaalien kiertoa takaisin hyötykäyttöön. Hanke on alkuvaiheessa, mutta mahdollisuudet ovat valtavat. Alueen ympäristövaikutusten arviointi on nyt käynnissä ja yleisötilaisuus järjestetään maaliskuussa. Tule kuulolle, jos alueen kehittyminen ja toiminnot kiinnostavat!  

Erityisjätteen työntekijät ovat sijoittuneet ympäri Suomea ja meille on todella tärkeää, että tapaamme säännöllisesti kasvokkain ja vietämme aikaa yhdessä – näin vahvistamme saumatonta yhteistyötä ja tiimitoimintaa. Tiukan asiaohjelman lisäksi teimme kuntotestit ja siinä sitä kuntopyörän selässä tuli taas vaihdettua kuulumisia. Saimme sieltä mukaamme tiiviin tietopaketin omasta kunnosta sekä eväitä oman kunnon ja elintapojen parantamiseen. Illallista nautittiin Kalliokammissa ja rohkeimmat kävivät pulahtamassa savusaunasta Mustalammen virkistävässä avannossa.

Tutkimushankkeiden edistymistä voit seurata jatkossa helposti nettisivujemme kautta. Tutkimus- ja kehityspäällikkömme Annika palasi vanhempainvapaalta töihin ja päivittää kevään aikana nettisivuillemme tietoja käynnissä olevista hankkeista. Annika aloittaa myös oman Kiikarissa -bloginsa, jossa hän kirjoittaa Suomen Erityisjätteen tutkimus- ja kehityshankkeista sekä kuulumisista maailmalta eli missä mennään esimerkiksi pohjakuonien käsittelyssä ja hyödyntämisessä muissa maissa. Kuonien käyttö kevyenliikenteen-väylien ja kenttien rakentamisessa onkin jo MARA-asetuksen kautta vakiintunutta toimintaa Suomessa, joten uusia tuulia tässä kaivataankin. Lisäksi seuraamme mielenkiinnolla Tampereen Hiedanrannan rakentamisen seurantatuloksia – näiden pohjalta on hyvä tehdä hienosäätöä pohjakuonien maarakennus-hyödyntämisen suhteen. 

Lunta - sitä on nyt paljon! Käsittelytoiminnot odottavat kevättä ja vastaanotto keskittyy lumitöihin ja laitteistojen huoltoon. Kun aurinko alkaa lämmittää ja lumet hupenevat kentiltä, on Erityisjätteen tiimi valmiina massojen käsittelyyn. Pima-puolella saimme viime vuonna uuden rumpuseulan käyttöön ja kuonankäsittelyssä laitteiston toimintavarmuutta parannetaan parhaillaan.

Kinosten kasvaessa moni alkaakin jo haaveilla lämmittävästä kevätauringosta. Nautitaan kuitenkin myös tästä hetkestä - talvesta, lumesta ja sen suomasta hengähdystauosta käsittelyssä!

 
Riina Rantsi

Riina Rantsi

Riina on työskennellyt Erityisjätteellä yli 10 vuotta, joista alkuvuodet aiemman omistajan Niska & Nyyssönen oy:n työntekijänä. Tätä ennen Riina on toiminut konsulttina Fundus oy:ssä ja WSP Environmental oy:ssä. Riinan väitöskirja pilaantuneiden maiden kunnostuksesta erityisesti ampumaradoilla ja kyllästämöillä valmistui vuonna 2002 Helsingin yliopistosta. 

Kasalla-blogin tarkoituksena on tuoda esille ajankohtaisia asioita pilaantuneiden maiden ja vaarallisten jätteiden käsittelystä sekä jätteenpolton pohjakuonien käsittelystä ja hyödyntämisestä. Riinan toiveena on saada aikaan vuorovaikutteista keskustelua onnistumisista ja kehitystä vaativista asioista - avoimesti ja asiallisesti.

"Jätehuolto ja erityisesti pilaantuneet maat sekä materiaalien hyötykäyttö on ollut intohimoni jo yli 20 vuotta. Erityisjätteellä tärkeimpänä olen pitänyt sitä, että saisin tartutettua oman intohimoni ja paloni työntekijöihin. Tässä olen mielestäni onnistunut. Nyt toivon sitä samaa teidän blogia seuraavien kanssa - luodaan yhdessä uutta."

 

Ota yhteyttä Riinaan

 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla toiminnastamme ja alaan liittyvistä uusista tuulista.