Katso
aukioloaikamme
täältä »

 
In English
 
Pilaantuneet materiaalit ja vaaralliset jätteet
 

Vastuullista käsittelyä

Vastaanotamme Forssan Kiimassuolle vuosittain noin 200 000 tonnia vaarallisia jätteitä ja pilaantuneita materiaaleja, kuten esimerkiksi raskasmetalleja tai öljyhiilivetyjä sisältäviä maa-aineksia ja betonia. Meillä on yli kymmenen vuoden vahva kokemus pilaantuneiden materiaalien ja vaarallisten jätteiden vastuullisesta käsittelystä.

Käsittelemme jätteitä erilaisilla menetelmillä, kuten kompostoimalla, kiinteyttämällä ja seulomalla, mikä vähentää loppusijoitettavan jätteen määrää tai vaarallisuutta. Valitsemme käsittelymenetelmän jätteen ominaisuuksien perusteella.

Pyrimme hyödyntämään käsiteltyjä jätemateriaaleja mahdollisimman monipuolisesti Kiimassuon jätekeskuksen rakenteissa. Vuonna 2016 hyödynsimme noin 40 % kaikista vastaanottamistamme materiaaleista. Hyötykäyttöön kelpaamattomat jätteet, kuten asbesti ja kreosootti, loppusijoitetaan kustannustehokkaasti, vastuullisesti ja ympäristölle turvallisesti.

Apua jätteen luokitteluun

Asiakkaana sinun vastuullasi on selvittää, mistä  jäte on peräisin ja mitä haitta-aineita se sisältää. Toimitathan kyseiset tiedot meille perusmäärittelylomakkeella.

Jos tarvitset apua jätteen luokitteluun tavanomaiseksi tai vaaralliseksi sekä selvittämään lähtötietojen perusteella sen soveltuvuuden kaatopaikalle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Low -ohjeistus;
LoW tulee sanoista List of Waste ja sitä edelsi termi EWC, European Waste Catalog. LoW-koodi (eli entinen EWC) saadaan jäteluettelosta, joka on esimerkkiluettelo yleisimmistä jätteistä. Koodi muodostuu kuusinumeroisesta tunnusluvusta ja jokaiselle koodille on sanallinen kuvaus, joka kuvaa jätteen syntyprosessia. Jätteen LoW-koodi määrittyy siis jätteen syntyprosessin mukaan. Lue lisää LoW -ohjeistuksesta.

Lisätietoja löydät Yleiset toimitusehdot ja -ohjeet dokumentista. Huomioithan, että asbestijätteet on toimitettava meille sidemateriaaliin sidottuna tai muoviin pakattuna. Kaikki jätekuormat on toimitettava myös peitettyinä. Toimipistekohtaiset kuljettajaohjeet jätekuormia tuoville kuljettajille löytyvät kuormienvastaanotto -sivulta.

Ota yhteyttä

 
Myynti
 

Myynti

Pasi P. Virtanen
040 587 1675
pasi.virtanen @ erityisjate.fi

Työmaa-asiointi Forssa
 

Työmaa-asiointi Forssa

Ali Lintula
040 617 3732
ali.lintula @ erityisjate.fi

Työmaa-asiointi Pori
 

Työmaa-asiointi Pori

Arto Erkkilä
040 619 4940
arto.erkkila @ erityisjate.fi

 

Työmaa-asiointi Kangasala

Jukka Tamminen
040595 0838
jukka.tamminen @ erityisjate.fi

 
 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla toiminnastamme ja alaan liittyvistä uusista tuulista.