Katso
aukioloaikamme
täältä »

 
In English
 
Innovaatiot ja teknologiat

Haasteellisten materiaalien hyödyntäminen – totta vai tarua?

Hyödynnämme toiminnassamme tuoreinta tutkimustietoa ja kansainvälisesti parhaita kestävän kehityksen teknologioita. Haluamme kehittyä koko ajan paremmaksi, ja siksi tutkimus- ja kehitystyö on tärkeä osa toimintaamme.

Tavoitteemme on käsitellä vaaralliset jätteet, pilaantuneet materiaalit ja jätteenpolton pohjakuonat mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti. Pyrimme myös edistämään jätteiden kierrätystä ja uusiokäyttöä. Olemme jo jätteenpolton pohjakuonien käsittelyssä edelläkävijä ja tarkoituksemme on kierrättää lähivuosina lähes 100 % kaikista käsittelemistämme pohjakuonista.

Kannustamme jätteiden käsittelyssä kiertotalouteen ja tuomme markkinoille uudenlaisia kierrätysraaka-aineita ja -tuotteita. Alla lisää saavutuksistamme, käyttämästämme teknologiasta ja hankkeista, joissa olemme mukana!

Jätteenpolton pohjakuonat

 
ADR-kuivaerotuslaitteisto
 

ADR-kuivaerotuslaitteisto

Olemme tuoneet Suomen ja muiden Pohjoismaiden markkinoille ensimmäisenä Hollannissa kehitetyn ja patentoidun ADR-kuivaerotuslaitteiston (Advanced Dry Recovery).

Lue lisää

Pohjakuonasta betonituotteita
 

Pohjakuonasta betonituotteita

Vuonna 2013 aloitimme kolmivuotisen tutkimus- ja kehityshankkeen, jonka tarkoituksena oli etsiä uusia käytännön ratkaisuja ja menetelmiä jätteenpolton pohjakuonan hyödyntämiseen maarakentamisessa sekä betoniteollisuudessa.

Lue lisää

Pohjakuonat mukaan MARA-asetukseen: lievennyksiä lupakäytäntöihin
 

Pohjakuonat mukaan MARA-asetukseen: lievennyksiä lupakäytäntöihin

Tutkimushankkeessamme tuotettu tieteellinen näyttö on vakuuttanut viranomaiset jätteenpolton pohjakuonasta jalostetun keinokiviaineksen turvallisuudesta infrarakentamisessa.

Lue lisää

Oulun ja Lapin yliopistojen Geodesign-hanke
 

Oulun ja Lapin yliopistojen Geodesign-hanke

Olemme mukana Oulun ja Lapin yliopistojen Tekes-rahoitteisessa Geodesign-hankkeessa, jossa tutkitaan muun muassa jätteenpolton pohjakuonien hyödyntämistä geopolymeereissä. Betonia muistuttavat geopolymeerit valmistetaan erilaisista teollisuuden jätteistä ja sivutuotteista.

Lue lisää

 

Pilaantuneet materiaalit ja vaaralliset jätteet

 
Turvallista ja vastuullista pilaantuneiden materiaalien käsittelyä
 

Turvallista ja vastuullista pilaantuneiden materiaalien käsittelyä

Pilaantuneiden materiaalien ja vaarallisten jätteiden tehokas käsittely ja kierrätys ovat Suomen hallituksen kärkihankkeita.

Lue lisää

 
 

Kunniamaininta: kiertotalouden kasvuyritys

Meille myönnettiin elokuussa 2016 kunniamaininta suomalaisille kiertotalousalan kasvuyrityksille suunnatussa kehitysohjelmassa. Meidät valittiin 44 yrityksen joukosta toiseksi edustajaksi valtakunnalliseen KasvuOpen-finaaliin.

Valttinamme kisassa oli käsittelyprosessien pieni hiilijalanjälki sekä hyvä kasvu- ja kansainvälistymispotentiaali.

Lue lisää Kiertotalouden Kasvupolun 2016 finalisteista

 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla toiminnastamme ja alaan liittyvistä uusista tuulista.