Katso
aukioloaikamme
täältä »

 
In English
 
Pohjakuonasta betonituotteita
 

Menestyshanke: pohjakuonasta betonituotteita

Vuonna 2013 aloitimme kolmivuotisen tutkimus- ja kehityshankkeen, jonka tarkoituksena oli etsiä uusia käytännön ratkaisuja ja menetelmiä jätteenpolton pohjakuonan hyödyntämiseen maarakentamisessa sekä betoniteollisuudessa.

Hanke liittyi EU:n ja Suomen valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteisiin tehostaa jätteiden hyötykäyttöä. Yhteisenä pyrkimyksenä oli korvata vuoteen 2016 mennessä maarakentamisessa käytettyä luonnonsoraa ja kalliomursketta teollisuuden ja kaivannaistuotannon jätteillä. Tavoitemäärä oli 5 % eli noin 3–4 miljoonaa tonnia.

Hanke on ollut menestys. Toimme markkinoille vuoden 2017 alussa pohjakuonasta jalostetun Scanwas-keinokiviaineksen. Keinokiviaineksen ominaisuuksia on tutkittu runsaasti sekä laboratorio- että kenttäolosuhteissa ja sillä voidaan korvata neitseellisiä raaka-aineita, kuten hiekkaa ja soraa. Scanwas-keinokiviaines sopii raaka-aineeksi maarakentamiseen ja betoniteollisuuteen. 


 
Scanwas-keinokiviaines

Scanwas-keinokiviaines

Haluatko säästää luonnonvaroja ja edistää kestävää infrarakentamista? Keinokiviaines on vastuullinen valinta. Tutustu Scanwas-keinokiviainekseen!

Lue lisää

 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla toiminnastamme ja alaan liittyvistä uusista tuulista.