Katso
aukioloaikamme
täältä »

 
In English
 
Pohjoismaiden ensimmäinen ADR-kuivaerotuslaitteisto
 

Käytössä edistyksellinen käsittelytekniikka

Olemme tuoneet ensimmäisenä Suomen ja muiden Pohjoismaiden markkinoille Hollannissa kehitetyn ja patentoidun ADR-kuivaerotuslaitteiston (Advanced Dry Recovery). Sen avulla arinatekniikkaa käyttävien jätteenpolttolaitosten pohjakuonia käsitellään perinteisiin kuivaerotusmenetelmiin verrattuna selvästi tehokkaammin.

Markkinoiden edistyksellisin ADR-kuivaerotustekniikka on käytössä Suomen ja Hollannin lisäksi muun muassa Pohjois-Amerikassa, Saksassa, Singaporessa ja Isossa-Britanniassa, ja sillä käsitellään vuosittain noin 5 miljoonaa tonnia pohjakuonaa.

ADR-kuivaerotustekniikan etuna tavanomaisiin kuivaerotusmenetelmiin verrattuna on runsaampi arvometallien saanti, kun tekniikalla pystytään entistä tehokkaammin erottelemaan kostea mineraaliaines pienempienkin metallikappaleiden ympäriltä. Menetelmä ei edellytä pohjakuonan ikäännytystä, ainoastaan suurimpien metallikappaleiden seulomisen. Jätevesiäkään ei synny: käsittelyprosessissa ei käytetä lainkaan nesteitä.

Kuivaerotustekniikan ansiosta jätteenpolton pohjakuonia voidaan hyödyntää laajemmin kuin ainoastaan jätekeskusten rakenteissa. ADR-laitteisto erottelee pohjakuonan kostean mineraaliaineksen ja metallit toisistaan erittäin tarkasti, jolloin arvometallit voidaan kierrättää metalliteollisuuden raaka-aineiksi ja mineraaliaines hyödyntää esimerkiksi infrarakentamisessa ja betonituotteissa.

Käsittelyprosessi

 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla toiminnastamme ja alaan liittyvistä uusista tuulista.