Katso
aukioloaikamme
täältä »

 
In English
 
Ratkaisuja ympäristön hyväksi

Suomen Erityisjäte Oy

Olemme Forssassa vuonna 2004 perustettu jätteenpolton pohjakuonien, pilaantuneiden materiaalien ja vaarallisten jätteiden käsittelyn, kierrätyksen ja loppusijoituksen asiantuntija.

Omistajamme ovat Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy (51 %) ja Kuusakoski Oy (49 %). Olemme osa LHJ Groupia.

Liikevaihtomme oli vuonna 2021 n.17 M€. Henkilökuntaamme kuuluu 32 vakituista työntekijää.

Asiantuntemuksella laajemmille markkinoille

Toimipisteemme löytyvät Forssasta, Porista, Lahdesta ja Kangasalta. Pilaantuneita materiaaleja ja vaarallisia jätteitä vastaanotamme ja käsittelemme LHJ Groupin jätekeskuksessa Forssan Kiimassuolla, Marinkorven käsittelylylaitoksella Porissa ja Kangasalan käsittelylaitoksella Tarasten Kiertotalousalueella. Jätteenpolton pohjakuonia jalostamme asiakkaidemme luona ja toimimme myös kansainvälisillä markkinoilla. Tarjoamme myös pilaantuneen maaperän ja pohjaveden kunnostusratkaisuja.

Asiakkaille kiertotaloutta edistäviä vaihtoehtoja

Jätteenpolton pohjakuonien käsittelyssä palvelemme arinatekniikkaa hyödyntäviä jätteenpolttolaitoksia. Pilaantuneiden materiaalien ja vaarallisten jätteiden käsittelyssä suurimpia asiakkaitamme ovat kaupungit, rakennus- ja purkuliikkeet sekä jätehuoltoyhtiöt. Pilaantuneen maaperän ja pohjaveden kunnostuksessa käytämme DoAct® tuoteperheen patentoituja laitteistoja.

Tuomme asiakkaidemme käyttöön alan uusimmat ympäristöteknologiat ja menetelmät: tarjolla on useita vastuullisia vaihtoehtoja. Pitkäkestoisen yhteistyön ansiosta asiakkaamme pystyvät arvioimaan jätteiden käsittelykuluja kauas tulevaisuuteen.

Yhdessä edistämme jätteiden käsittelyn valtakunnallisia ja kansainvälisiä kiertotaloustavoitteita.

Verkostoituminen varmistaa parhaat teknologiat

Toimintamme perustuu vahvaan verkostoitumiseen. Teemme tiivistä yhteistyötä LHJ Groupin muiden yritysten kanssa ja hyödynnämme aktiivisesti asiantuntija- ja yhteistyökumppaniemme osaamista ympäri Suomen. Käytämme esimerkiksi ulkopuolisia suunnittelu- ja analyysipalveluja.

Uskomme, ettei kaikkea tarvitse tehdä itse, ja etsimme rinnallemme aina parhaat asiantuntijat. Hyödynnämme ympäristöteknologioiden kehittämisessä laajoja kansainvälisiä verkostojamme, kuten yhteistyötä maailman edistyksellisimmän jätteenpolton pohjakuonien käsittelijän Blue Phoenix Groupin kanssa.

Vastuullisuus ja turvallisuus

Vastuullinen toiminta vaatii jatkuvaa kehittymistä, ja siksi emme tyydy helppoihin jo olemassa oleviin ratkaisuihin. Tutkimustyö, kehityshankkeet ja rohkeat ideat varmistavat, että haasteelliset jätemateriaalit käsitellään ympäristön ja ihmisten kannalta vastuullisesti myös tulevaisuudessa.

Meille on myönnetty ISO 9001, ISO14001 ja ISO45001 -sertifikaatit. Tarkkailemme ympäristöä lain edellyttämällä tavalla, mutta lisäksi meille on tärkeää tehdä enemmän: omaseurantamme on monipuolista, ja kehitämme sitä koko ajan.

Työturvallisuutta seurataan ja kehitetään jatkuvasti. Kiinnitämme huomiota muun muassa työntekijöidemme työskentelyolosuhteisiin sekä laitteistojen turvallisuuteen. 

Työntekijämme tekevät aktiivisesti turvallisuushavaintoja. Työterveydessä teemme lain velvoittamien mittausten lisäksi omavalvontamittauksia. Pidämme aktiivisesti huolta koko henkilöstömme henkisestä ja fyysisestä jaksamisesta, ja työpoissaoloja onkin erittäin vähän.


 
 

Kuormien vastaanotto:

Forssa

Pori

Kangasala

 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla toiminnastamme ja alaan liittyvistä uusista tuulista.