Katso
aukioloaikamme
täältä »

 
In English
 
Uutiset ja ajankohtaiset
 

Uutiset ja ajankohtaista

27.07.2022

Sähköinen siirtoasiakirja käytössä Suomen Erityisjäte Oy:llä


Vuoden 2022 alusta voimaan tullut jätelain muutos velvoittaa, että jätteiden siirtoasiakirjat ovat ensisijaisesti laadittava sähköisesti ja siirtoasiakirjojen tiedot on toimitettava sähköiseen siirtoasiakirjarekisteriin 1.9.2022 lähtien. Tiedot voidaan viedä siirtoasiakirjarekisteriin joko sähköisen siirtoasiakirjan avulla tai manuaalisesti asiointipalvelussa kirjaten. Rekisterin tarkoituksena on parantaa jätteiden seurantaa, tilastointia ja valvontaa.

Tarjoamme asiakkaillemme maksuttoman mScalesin toteuttaman sähköisen siirtoasiakirjan palvelun, jonka avulla tiedot viedään automaattisesti siirtoasiakirjarekisteriin 1.9.2022 alkaen. Hyväksymme myös muiden palveluntarjoajien sähköiset siirtoasiakirjat. Mikäli siirtoasiakirja on poikkeustapauksessa tehty paperisena 1.9.2022 jälkeen, tulee jätteen haltijan tai kuljettajan siirtää itse siirtoasiakirjan tiedot rekisteriin kolmen kuukauden kuluessa siirron päättymisestä siirtoasiakirjarekisterin asiointipalvelun kautta.

Mikäli haluatte ottaa seuraavassa toimituksessanne käyttöön mScalesin sähköisen siirtoasiakirjan, ottakaa yhteyttä ennen toimitusta ympäristöasiantuntijoihimme toimitukset@erityisjate.fi, niin opastamme palvelun käyttöönotossa.

Heinä-elokuun ajan mScalesin palvelu on testivaiheessa, ja tiedot eivät vielä siirry siirtoasiakirjarekisteriin. Palvelun käyttö on kuitenkin jo mahdollista ja kannustamme rohkeasti kokeilemaan sähköistä siirtoasiakirjaa, jotta käyttöönotto syyskuussa onnistuu mahdollisimman sujuvasti.

 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla toiminnastamme ja alaan liittyvistä uusista tuulista.