Katso
aukioloaikamme
täältä »

 
In English
 
Uutiset ja ajankohtaiset
 

Uutiset ja ajankohtaista

30.06.2023

Ihminen turvallisuuden takana - Arto Erkkilä, laitosvastaava


”Ihminen turvallisuuden takana” on juttusarja, jossa kuulemme Suomen Erityisjäte Oy:n työntekijöiden kertomana, miten turvallisuus toteutuu heidän päivittäisessä työssään.

Kuka olet?
Arto Erkkilä, laitosvastaava/työnjohtaja Porin toimipisteestämme

Mitä turvallisuus sinulle tarkoittaa?
Turvallisuus työssä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että jokainen työntekijä saa lopettaa jokaisen työpäivänsä lähtemällä kotiin perheensä luo ilman sattuneita vahinkoja, terveenä. Työturvallisuuteen vaikuttaa jokainen yrityksen työntekijä oma-aloitteisesti. Toisaalta turvallisuus merkitsee myös sitä, että pyritään minimoimaan erinäiset pitkäaikaisaltistukset pölyille yms. Ennaltaehkäisevä turvallisuustyö on tehokas keino varautua mahdollisiin riskeihin. Pyrin varmistamaan jo ennakolta, että tuleviin töihin olisi saatavilla riittävästi suojaimia ja muita työntekoa helpottavia työvälineitä.

Miten turvallisuus näkyy sinun työssäsi?
Keskustelemme työntekijöiden kanssa uusista työmenetelmistä ja -kohteista ja pyrimme löytämään työn tekemiseen hyvän ja turvallisen toteutustavan. Olen usein kentällä työntekijöiden apuna kun on kiireisempää aikaa ja osaltani varmistan sen, ettei sattuisi ainakaan niitä kovasta kiireestä johtuvia tapaturmia.

Mitä asioita itse teet turvallisuuden edistämiseksi?
Huomioin, että turvallisuus ei lopulta ole pelkkä hengityssuojain tai putoamisvaljas, vaan usein käydään yhdessä läpi oikeita työvälineitä, työskentelyasentoja, työn jaksotusta, toisen auttamista yms. suojaimien lisäksi.

Tuleeko mieleen jokin turvallisuuteen liittyvä onnistuminen tai hyvä kehityssuunta?
Olemme olleet viime vuodet kasvava yritys ja sen kautta myös turvallisuustietoisuus on kasvanut eri työurien kokemuksien pohjilta. Uusia laitteistoja rakentaessa olemme käyneet koneturvallisuusarviointeja, joka on luonut käsitystä mm. ennaltaehkäisemisestä. Meillä Erityisjätteellä ollaan tekemisissä vaarallisten jätteiden kanssa päivittäin ja tietoisuus eri jätteiden vaaratekijöistä ollaan jo ennalta otettu aina selville ja sitä kautta osataan varautua mahdollisiin riskeihin.

 

 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla toiminnastamme ja alaan liittyvistä uusista tuulista.