Katso
aukioloaikamme
täältä »

 
In English
 
Uutiset ja ajankohtaiset
 

Uutiset ja ajankohtaista

01.03.2024

Ihminen turvallisuuden takana - Joonas Haavisto, operaattori/vuoron kymppi


”Ihminen turvallisuuden takana” on juttusarja, jossa kuulemme Suomen Erityisjäte Oy:n työntekijöiden kertomana, miten turvallisuus toteutuu heidän päivittäisessä työssään.

Kuka olet;
Olen Joonas Haavisto, työskentelen kuonalaitoksella vuoron kymppinä.

Mitä turvallisuus sinulle tarkoittaa?
Turvallisuus on yksinkertaisuudessaan sitä, että mahdollistetaan kaikkien henkilöiden terveyden sekä ympärillä olevan omaisuuden säilyminen muuttumattomana tai mahdollisesti parannetaan niitä. 

Miten turvallisuus näkyy sinun työssäsi?
Turvallisuus näkyy työssäni totta kai oikeiden suojavälineiden käytöllä. Mutta suurempi merkitys mielestäni on sillä, että työyhteisössä jaetaan erilaisia kokemuksia ja tietoa, joka mahdollistaa toimintatapojen päivittämisen sekä parantamisen ja antaa työyhteisön jäsenille mahdollisuuden valita vaikkapa työvälineet eri työvaiheisiin paremmin kuin ennen. 

Mitä asioita itse teet turvallisuuden edistämiseksi?
Oma tavoitteeni on edistää erityisesti tuotannon aikana tapahtuvien töiden turvallista suorittamista parantamalla toimintatapoja. Tämä parantaa myös usein tuottavuutta, jonka kehittäminen kulkee käsikädessä turvallisuuden kanssa. 

Tuleeko mieleen jokin turvallisuuteen liittyvä onnistuminen tai hyvä kehityssuunta?
Hyvänä kehityssuuntana pidän henkilökohtaisten suojavälineiden lisääntymistä. Uskon, että kuluvana vuonna laitoksemme ja työyhteisömme tulee työskentelemään turvallisemmin mahdollisten uusien suojavälinehankintojen vuoksi, jotka myös tuovat työhön sujuvuutta paremman käytettävyyden muodossa.   

Joonaksen turvallisuusmyönteinen ajattelu poiki hänelle Vuoden 2023 turvallisuusteko -palkinnon. Joonas kirjaa turvallisuushavaintoja aktiivisesti, ja tekee vaadittavat toimenpiteet ripeästi. Joonaksen tapa kirjata havaintoja on myös persoonallinen ja tuo hyvää mieltä käsittelijöille. 

Palkinto luovutettiin Joonakselle Lempäälässä tiimi -päivän yhteydessä.

 
 

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla toiminnastamme ja alaan liittyvistä uusista tuulista.